viernes, 17 de enero de 2020

Acció Ecologista Agró convoca tres voluntariats a la Marjal dels Moros

La Colla Verda arranca 2020 amb una nova campanya d’activitats a la Marjal dels Moros. Durant els mesos de gener, febrer i març, el projecte de voluntariat mediambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró realitzarà diferents actuacions per a millorar els hàbitats d’este xicotet però valuós aiguamoll. Vine amb la Colla Verda a hivernar a la Marjal dels Moros!!!
Durant l’hivern ens traslladem a la Marjal dels Moros. Un dels nostres objectius és apropar a la població de Sagunt (Camp de Morvedre, València) a este xicotet però valuós aiguamoll. La Marjal dels Moros, una de les zones més riques ornitològicament del País Valencià, viu envoltada d’indústria i infraestructures i un poc d’esquena a la població saguntina. Donar a conéixer la seua riquesa és un dels reptes que ens hem plantejat en esta campanya hivernal. Al mateix temps, intentarem col·laborar en la millora d’hàbitats de cara a la passera i cria d’aus en primavera.
La Colla Verda convocarà tres jornades de voluntariat en tres zones d’esta marjal, per a poder beneficiar a espècies diferents i per a donar-la a conéixer en la seua totalitat. A l’hora de programar les activitats s’ha demanat la col·laboració i assessorament de diferents especialistes. A més a més, comptem amb la col·laboració del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), que es troba al cor de la marjal. Com sempre, les jornades seran dissabte al matí, de 10.30 a 13.00 hores aproximadament i cal inscripció prèvia.
La primera cita serà el pròxim dissabte 25 de gener. Eixe dia et convidem a instal·lar caixes niu per a rates penades en el bosc de vegetació de ribera que hi ha en la zona interior de la Marjal dels Moros. El segon voluntariat d’esta campanya està programat per al dissabte 22 de febrer, quan la Colla Verda et necessita per a restaurar una de les llacunes d’esta zona humida.
Concretament, una de les llacunes interiors on normalment podem observar aus limícoles. La idea és afavorir la presència d’estes i altres aus durant el període reproductor. I el tercer i últim voluntariat hivernal de la Colla Verda a la Marjal dels Moros serà el dissabte 28 de març. Eixe dia actuarem en el saladar litoral que hi ha al costat del Grau Vell. I què farem? Doncs, plantar i pintar de verd este saladar amb diferents espècies autòctones que milloraran la seua biodiversitat.
Si vols participar en la campanya d’activitats hivernals de la Colla Verda a la Marjal dels Moros, contacta amb la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró. Ho pots fer enviant un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonant als matins al 960 263 617. Hiverna amb nosaltres a la Marjal dels Moros i ajuda’ns a millorar els hàbitats d’este xicotet però valuós aiguamoll.